« Dit stripverhaal is werkelijk ongelooflijk… Een methode die alles duidelijk maakt! Als je dit beeldverhaal leest, kun je de tuin opnieuw uitvinden. »
Silence, ça pousse ! France 5
   

Karel Schelfhout, Michiel Panhuysen, Denis Pic Lelièvre

Biologisch Telen in Stripvorm

De Bijbel van de hedendaagse biologische teelt in stripvorm. Uiteindelijk spreken treffende illustraties boekdelen.

Présentation

Welkom bij een ecologisch uitgebalanceerde teeltwijze! Met veel humor en bijzonder uitgebreide details laat dit boek je zien hoe er milieuverantwoord kan worden geteeld en getuinierd.

Het leert je alles over humus, teelt en de beestjes en praktijken die ten goede komen aan planten én aan de planeet -praktijken die zijn gericht op de teelt van smakelijke en gezonde groenten en fruit. En van prachtige bloemen.

Bokashi- of biodynamische compost, permacultuur, beregening, bioponics en diverse andere begrippen worden duidelijk in beeld gebracht en helder uitgelegd.

Met de illustraties van Pic, gebaseerd op het werk van Karel de Tuinman, wordt de essentie van het tuinieren getroffen, namelijk plezier! Allereerst het plezier van het lezen. En daarna het plezier van de teelt, het zien van groei, het oogsten, proeven en tot slot het plezier van de wetenschap dat je de aarde beschermt.

Dit handboek, vol innovatieve strategieën en beproefde adviezen, maar ook veel humor, is een must voor alle milieubewuste telers en tuinders.

 

Les auteurs

Denis Lelièvre, ook bekend als ‘Pic’, is illustrator, beeldhouwer, schrijver van strips én tuinder.
Biologisch Telen in stripvorm, vrij bewerkt naar The Organic Grow Book  van Karel Schelfhout & Michiel Panhuysen.

Karel Schelfhout is al meer dan dertig jaar een autoriteit op het gebied van tuinbouw. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de verbreiding van de hoogwaardige tuinbouwtechnieken die in Nederland zijn ontwikkeld, en heeft uiteindelijk gekozen voor de biologische teelt.

Michiel Panhuysen, een journalist die publicaties in verschillende talen op zijn naam heeft staan, is gespecialiseerd in de biologische landbouw en stedelijke tuinbouw.

 

Contributeur(s)

Co-auteurs :  Karel Schelfhout, Michiel Panhuysen
Illustrations :  Denis Pic Lelièvre

 

Ils en parlent

Actua BD

Je weet nu letterlijk alles over de oplossingen die je in staat stellen om verantwoord en milieubewust te tuinieren.
Camille Muller

De biologische teelt is een vloedgolf die de wereld gaat veranderen.
deVolkskrant

Joost Pollmann

Feestelijk, humoristisch en energiek handboek voor het telen van gave groenten en bloemen.
deVolkskrant

Joost Pollmann

Manuel festif, humoristique et énergique pour la culture de légumes et de fleurs fraîches.